Recept
« Terug naar recepten
Basis bouillon
PT270M
Basis bouillon
Een heerlijk basis bouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
270 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basis bouillon te bereiden
Was groenten en soepvlees goed met koud water.
Zet het soepvlees op met 1 1/4 liter water en iets zout.
Laat het even aan de kook komen en schuim het "vuil" af met een lepel of schuimspaan.
Op een klein vuur- tegen de kook aan - 2 tot 3 uur laten trekken.
Snij de schoongewassen goente in stukken en doe ze, samen met de aromaten in de pan.
Laat het geheel nog 1 1/2 uur trekken.
Laat bouillon afkoelen, en ontvet de bouillon.
Haal het vlees uit de bouillon en passeer de bouillon door een netelse doek.
Reinig de eieren aan de buitenkant en scheid eiwit en eigeel van elkaar.
Doe de eiwitten, tartaar en de eierschalen in de koude bouillon- en breng deze onder voortdurend roeren aan de kook.
Eiwitten en eierschalen koeken samen en kunnen eenvoudig afgeschept worden.
Passeer de bouillon tenslotte nog eens door een (schone) neteldoek.
Zet het soepvlees op met 1 1/4 liter water en iets zout.
Laat het even aan de kook komen en schuim het "vuil" af met een lepel of schuimspaan.
Op een klein vuur- tegen de kook aan - 2 tot 3 uur laten trekken.
Snij de schoongewassen goente in stukken en doe ze, samen met de aromaten in de pan.
Laat het geheel nog 1 1/2 uur trekken.
Laat bouillon afkoelen, en ontvet de bouillon.
Haal het vlees uit de bouillon en passeer de bouillon door een netelse doek.
Reinig de eieren aan de buitenkant en scheid eiwit en eigeel van elkaar.
Doe de eiwitten, tartaar en de eierschalen in de koude bouillon- en breng deze onder voortdurend roeren aan de kook.
Eiwitten en eierschalen koeken samen en kunnen eenvoudig afgeschept worden.
Passeer de bouillon tenslotte nog eens door een (schone) neteldoek.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Geloven doe ik je zeker, maar ik doe het toch liever op mijn eigen manier.
succes.:);)
m.v.g. Bert Allers
Brian zegt:
rinus flake zegt: