Recept
« Terug naar recepten
Basis Cake
PT30M
Basis Cake
Een heerlijk basis cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Basis Cake te bereiden
Doe de boter en de suiker in de kom. blijf net zolang roeren tot dat de boter luchtig is ( dit kun je zien als de boter net zo wit is als de bloem). Doe 1 ei in de kom en spatel deze er door tot dat je deze niet meer ziet. Doe dan de helft van de bloem er door en meng deze er ook geheel door heen. Dan uiteraard het 2de ei en daarna het 2de deel van de bloem. Als alles gemengd is kun je er eventueel nog smaken toe voegen zoals bijvoorbeeld kaneel of rozijnen of bij de. Bij de basis cake ga ik van kleine papieren bakjes uit met een doorsnee van ongeveer 2 a 3 centimeter. bakken bij een temperatuur van 173 graden 10 minuten. Gebruik je nou een groot cakeblik bak deze dan goudbruin. Om te kijken of de cake gaar is prik dan met een lange prikker in de cake, komt deze er weer schoon uit dan is deze gaar.
Mijn kookverhaal (Leon Smit)
Dit recept heb ik meerdere malen op school gemaakt. groot succes. Nu gebruik ik hem ook op me werk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marleen zegt:
pioom zegt:
Dimphy zegt:
Deze cake wil ik graag een keer maken, maar in welke grote van cakevorm moet hij? Een kleine cakevorm denk ik? En hoelang in de oven? Wil je dat nogmaals in je recept of als aanvulling doorzenden. Dank je.
Mvgr. Dimphy
smit zegt:
suzanne2 zegt:
gr Suzanne.