Recept
« Terug naar recepten
Basis recept Bavaroise (op basis van melk eieren)
PT90M
Basis recept Bavaroise (op basis van melk eieren)
Een heerlijk basis recept bavaroise (op basis van melk eieren) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basis recept Bavaroise (op basis van melk eieren) te bereiden
melk met vanillestokje opzetten aan de kook brengen.
eidooiers met suiker gladroeren.
als de melk aan de kook is het vanille stokje er uit halen en in de lengte door snijden en het binnenste eruit halen en in de melk doen.
dit vermengen.
melk van het fornuis afhalen en gelijkmatig bij de eidooiers schenken en meteen goed door roeren om klonten door gaarproces te verkomen.
als het geheel vermengd is de opgeloste gelatine erbij doen en het geheel opnieuw aan de kook brengen, niet laten koken. van het fornuis afhalen en eventueel door een zeef doen. van uit de pan in een bekken en die koud zetten doormiddel van een tweede bekken met daarin ijsblokjes of gruis,
de massa tijdens het afkoelen bewaken op klonteringen en tot de juist dikte (vla) laten opstijven. ondertussen de slagroom lobbig kloppen.
als de massa dik genoeg is de slagroom er door heen spatellen en in een of meerdere vorm(en) verdelen en wegzetten in de koeling voor verdere afkoeling.
eidooiers met suiker gladroeren.
als de melk aan de kook is het vanille stokje er uit halen en in de lengte door snijden en het binnenste eruit halen en in de melk doen.
dit vermengen.
melk van het fornuis afhalen en gelijkmatig bij de eidooiers schenken en meteen goed door roeren om klonten door gaarproces te verkomen.
als het geheel vermengd is de opgeloste gelatine erbij doen en het geheel opnieuw aan de kook brengen, niet laten koken. van het fornuis afhalen en eventueel door een zeef doen. van uit de pan in een bekken en die koud zetten doormiddel van een tweede bekken met daarin ijsblokjes of gruis,
de massa tijdens het afkoelen bewaken op klonteringen en tot de juist dikte (vla) laten opstijven. ondertussen de slagroom lobbig kloppen.
als de massa dik genoeg is de slagroom er door heen spatellen en in een of meerdere vorm(en) verdelen en wegzetten in de koeling voor verdere afkoeling.
zaza zegt: