Recept
« Terug naar recepten
Basispaella
PT45M
Basispaella
Een heerlijk basispaella recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
785 kCal energie
20 Gram eiwit
49 Gram vet
65 Gram koolhydraten
20 Gram eiwit
49 Gram vet
65 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basispaella te bereiden
Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 eetlepels bouillon toe en laat staan tot gebruik.
Dit zorgt ervoor dat de kleur en smaak optimaal vrijkomen.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten.
Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot u alleen het vel over heeft.
Gooi het vel weg.
Verhit de paellapan of hapjespan en voeg de olie toe.
Bak de ui en chorizo 5 minuten op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
Doe de knoflook erbij en bak 1 minuut mee.
Voeg de rijst toe en bak 2 minuten tot de korrels glazig zijn.
Voeg de tomaat toe en bak 3 minuten.
Schenk de rest van de bouillon en de saffraan bij de rijst.
Breng aan de kook, roer 1 keer door en zet het vuur laag.
Controleer na 20 minuten of de rijst gaar is.
Laat indien nodig nog een paar minuten koken.
Afgieten is niet nodig.
Dit zorgt ervoor dat de kleur en smaak optimaal vrijkomen.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten.
Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot u alleen het vel over heeft.
Gooi het vel weg.
Verhit de paellapan of hapjespan en voeg de olie toe.
Bak de ui en chorizo 5 minuten op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
Doe de knoflook erbij en bak 1 minuut mee.
Voeg de rijst toe en bak 2 minuten tot de korrels glazig zijn.
Voeg de tomaat toe en bak 3 minuten.
Schenk de rest van de bouillon en de saffraan bij de rijst.
Breng aan de kook, roer 1 keer door en zet het vuur laag.
Controleer na 20 minuten of de rijst gaar is.
Laat indien nodig nog een paar minuten koken.
Afgieten is niet nodig.