Recept
« Terug naar recepten
Aardappels met Chorizo (Patatas a la Riojana)
PT30M
Aardappels met Chorizo (Patatas a la Riojana)
Dit recept heb ik uit mijn favoriete Spaanse kookboek en het komt uit de Rioja
streek.
Je kunt dit gerecht uitbreiden door paprika en/of tomaat toe te voegen, je
krijgt dan een heerlijk en makkelijk eenpansgerecht. Ik heb het zo op de
originele manier gemaakt omdat ik er asperges-op-zijn-Andalusisch bij
gegeten heb.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
De smaken van Spanje.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappels met Chorizo (Patatas a la Riojana) te bereiden
- Fruit de ui in een beetje olie op een laag vuur totdat hij echt bruin is geworden.
- Doe de Chorizo en knoflook erbij en bak het al roerend een paar minuutjes mee.
- Voeg de aardappels toe en bak ze 5 minuutjes mee, schep alles goed door elkaar.
- Doe het paprikapoeder (en eventueel zout naar smaak) erbij en giet er zoveel water bij dat alles onder staat.
- Laat alles 25-35 minuten zonder deksel op een laag vuur pruttelen tot de aardappels gaar zijn en het vocht is ingekookt. Schep alles regelmatig door elkaar zodat alles gelijkmatig gaar wordt.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Als je het graag pittig hebt dan kun je nog een gedroogde peper of verse chilipeper toevoegen, of je gebruikt de pittige Pimenton in plaats van het milde paprikapoeder.