Recept
« Terug naar recepten
Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo
PT45M
Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo
Geen tapas is compleet zonder een heerlijk aardappelgerecht. Niet alleen aardappel maakt deze tortilla zo lekker, de Serranoham en de Chorizo maken het extra lekker. Je kunt het natuurlijk op de originele manier in een koekenpan maken. Echter veel makkelijker is het om alles in een ovenschaal te doen en om het daarna in de oven te schuiven. Je hoeft alleen de tijd in de gaten te houden voor de rest heb je er geen omkijken meer naar.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo te bereiden
- Aardappelen en uien in dunne schijfjes in een matig hete pan met olie baken (zout naar smaak toevoegen) en daarna in een vergiet uit laten lekken.
- De ham en Chorizo in stukjes snijden (houd wat achter voor de garnering) en samen met de eieren kloppen, de gebakken aardappelen met ui toevoegen en alles goed door elkaar mengen.
- Doe alles in een goed ingevette ovenschaal en garneer met de achtergehouden stukjes ham en Chorizo.
- Zet de schaal in de oven en bak het geheel 30-35 minuten op 180 graden.