KookJij

Caldo Verde ( Portugese soep) à la Petra

Caldo Verde, dè soep van Portugal. Op elke markt zie je de soepkommen staan. Ik heb de soep gemaakt van groene kool (savooiekool) en chorizo.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Caldo Verde ( Portugese soep) à la Petra te bereiden

  1. Aardappel schillen, in stukken snijden en wassen.
  2. Groene kool in parten snijden. Stronk verwijderen en de kool in reepjes snijden.
  3. Uien en knoflook pellen. 1 1/2 ui en de knoflook snipperen. Overige ui in dunne ringen snijden.
  4. Chorizo in plakjes of blokjes snijden.
  5. In een grote pan de chorizo langzaam bakken onder af en toe roeren. (Er komt dan
    voldoende vet vrij voor de soep). Chorizo uit de pan nemen.
  6. In het overgebleven vet de uisnippers en knoflooksnippers kort bakken tot ze gaan geuren.
  7. Aardappelen, kool, karwijzaad en bouillon eraan toevoegen.
  8. Alles aan de kook brengen en plm. 15 minuten zachtjes koken.
  9. Pureer de soep met de staafmixer.
  10. Voeg de chorizo en de slagroom toe aan de soep
  11. .Bak ondertussen de uiringen in wat olijfolie en garneer de soep hiermee.
  12. Is de soep te dik voeg dan nog wat bouillon of melk toe aan de soep.
  13. Maak op smaak met peper en zout.
    Maak de soep op smaak met zout en peper.
    (Als de soep te dik is eventueel wat bouillon of melk toevoegen).
    Bak ondertussen de uiringen in wat olijfolie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Tijdens onze vakanties in Portugal kwamen we ze overal tegen. De soepkommen met het opschrift "Caldo Verde".
Je ontkomt er bijna niet aan om een paar van die soepkommen te kopen en dan natuurlijk de soep maken. . Ons smaakte
de soep prima. Ik heb e.e.a. aan het originele recept veranderd. Een beetje naar eigen smaak, maar dat zullen de Portugese koks ook wel doen denk ik?

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst