De eerste keer dat ik dit recept maakte was ik stomverbaasd dat het zo makkelijk was! Ik kon dit gewoon thuis doen door het recept te volgen. Een hele workshop bonbons maken was niet eens nodig.
Bij mijn bonbons had ik pure chocola gebruik voor de ganache en melkchocolade voor de coating. Dit gaf een heerlijke bonbon! Eerst proefde je de melkchocolade als je de bonbon op je tong legde. Nam je daarna een hap dan trof de échte smaak van de bonbons je pas. Wauw!
Recept
« Terug naar recepten
Basisrecept bonbons
PT60M
Basisrecept bonbons
Een heerlijk basisrecept bonbons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin de Graaf
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.bonbonsmaken.com
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basisrecept bonbons te bereiden
Eerst maak je de ganache. Dat is de vulling van de bonbon. Breng de room in een steelpannetje aan de kook.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Giet de gesmolten chocolade al roerende bij de room, zodat een smeuïg mengsel ontstaat. Doe de ganache in een kommetje en laat het afkoelen en opstijven in de koelkast.
Na anderhalf uur is de ganache klaar. Haal het kommetje weer uit de koelkast en laat de ganache een beetje op kamertemperatuur komen. Smelt ondertussen de chocolade voor de coating in een smal kommetje in de magnetron. Doe dit telkens met sessies van 10 seconden op 400-600 watt. Iedere keer even uit de magnetron halen, doorroeren en weer terugzetten totdat de chocola gesmolten is.
Maak balletjes van de ganache en geef ze een platte onderkant, zodat de bonbon straks netjes blijft staan. Doe dit wel snel, want je lichaamswarmte maakt de ganache erg zacht. Zorg ervoor dat het contact zo kort mogelijk is.
Leg een bolletje ganache op een vorkje en haal deze door de gesmolten chocolade, totdat deze helemaal bedekt is. Laat de bonbon even uitdruipen en zet ‘m dan op een stukje bakpapier. Herhaal deze handelingen tot je alle
ganache-bolletjes hebt omgetoverd tot bonbons!
Smelt tot slot de chocolade voor de decoratie. Met een satéprikker kun je leuke bolletjes op de bonbons maken en met een spuitzak kun je gemakkelijk lijntjes over je bonbons trekken. Verder kun je de bonbons versieren met zilverpilletjes en ander decoratiemateriaal.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Giet de gesmolten chocolade al roerende bij de room, zodat een smeuïg mengsel ontstaat. Doe de ganache in een kommetje en laat het afkoelen en opstijven in de koelkast.
Na anderhalf uur is de ganache klaar. Haal het kommetje weer uit de koelkast en laat de ganache een beetje op kamertemperatuur komen. Smelt ondertussen de chocolade voor de coating in een smal kommetje in de magnetron. Doe dit telkens met sessies van 10 seconden op 400-600 watt. Iedere keer even uit de magnetron halen, doorroeren en weer terugzetten totdat de chocola gesmolten is.
Maak balletjes van de ganache en geef ze een platte onderkant, zodat de bonbon straks netjes blijft staan. Doe dit wel snel, want je lichaamswarmte maakt de ganache erg zacht. Zorg ervoor dat het contact zo kort mogelijk is.
Leg een bolletje ganache op een vorkje en haal deze door de gesmolten chocolade, totdat deze helemaal bedekt is. Laat de bonbon even uitdruipen en zet ‘m dan op een stukje bakpapier. Herhaal deze handelingen tot je alle
ganache-bolletjes hebt omgetoverd tot bonbons!
Smelt tot slot de chocolade voor de decoratie. Met een satéprikker kun je leuke bolletjes op de bonbons maken en met een spuitzak kun je gemakkelijk lijntjes over je bonbons trekken. Verder kun je de bonbons versieren met zilverpilletjes en ander decoratiemateriaal.
Mijn kookverhaal (Karin de Graaf)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Mandy zegt:
Iep zegt:
Marloes zegt: