Recept
« Terug naar recepten
Basisrecept briochebrood
PT250M
Basisrecept briochebrood
Een heerlijk basisrecept briochebrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Basisrecept briochebrood te bereiden
Meng de gist met 1 el lauwwarm water in een kom. Laat dit even staan op een warme plek tot er bubbels verschijnen. Voeg dan de bloem toe en 2 losgeklopte eieren en kneed het mengsel 1-2 min. met de deeghaken van de mixer.
Meng suiker, zout en melk en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Kneed nogmaals met de deeghaken, circa 10 min. tot het deeg loskomt van de kom. Voeg, terwijl de mixer draait, de boter toe en kneed nog 5-6 min. tot een elastisch mengsel.
Doe het deeg over in een schone kom en dek de kom af met plasticfolie. Laat het deeg circa 2 uur rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
Vorm van het deeg 4 bollen en kneed deze nog even door op een met bloem bestrooid werkvlak. Leg de bollen naast elkaar in een ingevette broodvorm (circa 22×8 cm) en laat nogmaals, afgedekt met een vochtige schone doek, 1 uur rijzen. Knip dan elke bol in en bestrijk de bovenkant van het deeg met 1 losgeklopt ei. Bak het brood in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C in 35-45 min. gaar en goudgeel.
Meng suiker, zout en melk en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Kneed nogmaals met de deeghaken, circa 10 min. tot het deeg loskomt van de kom. Voeg, terwijl de mixer draait, de boter toe en kneed nog 5-6 min. tot een elastisch mengsel.
Doe het deeg over in een schone kom en dek de kom af met plasticfolie. Laat het deeg circa 2 uur rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
Vorm van het deeg 4 bollen en kneed deze nog even door op een met bloem bestrooid werkvlak. Leg de bollen naast elkaar in een ingevette broodvorm (circa 22×8 cm) en laat nogmaals, afgedekt met een vochtige schone doek, 1 uur rijzen. Knip dan elke bol in en bestrijk de bovenkant van het deeg met 1 losgeklopt ei. Bak het brood in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C in 35-45 min. gaar en goudgeel.