Recept
« Terug naar recepten
Basisrecept-Kippenbouillon
PT330M
Basisrecept-Kippenbouillon
Een heerlijk basisrecept-kippenbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
330 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basisrecept-Kippenbouillon te bereiden
Doe de soepkip in braadslee en laa, zonder toevoeging van vet bruinkleuren.
Laat de schoongemaakte groenten even meesmoren.
Doe in een pan, voeg 3 liter water toe en zet op vuur.
Laat aan de kook komen en schuim regelmatig af.
Voeg de kruiden toe.
Laat gedurende 6 uur trekken en zeef de bouillon en zet koud weg.
Verwijder vetlaagje.
Kook de bouillon in tot er ca 2,5 liter overblijft.
Soep moet 5 uur trekken!!!!!
Laat de schoongemaakte groenten even meesmoren.
Doe in een pan, voeg 3 liter water toe en zet op vuur.
Laat aan de kook komen en schuim regelmatig af.
Voeg de kruiden toe.
Laat gedurende 6 uur trekken en zeef de bouillon en zet koud weg.
Verwijder vetlaagje.
Kook de bouillon in tot er ca 2,5 liter overblijft.
Soep moet 5 uur trekken!!!!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Het maakt wel degelijk uit of het fond is of bouillon.
Om fond te verkrijgen moet je het veel langer in laten koken.:);)
veel succes.
m.v.g. Bert Allers
Liske zegt:
bertal zegt:
Als je hem iets bruin van kleur wilt hebben dan doe je hem in de oven laten kleuren, staat ook in het recept.
Veel succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers
liske zegt: