Recept
« Terug naar recepten
Basisrecept pannenkoeken
PT20M
Basisrecept pannenkoeken
Een heerlijk basisrecept pannenkoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basisrecept pannenkoeken te bereiden
Doe de bloem in een kom, voeg het zout en de eieren enroer alles goed door elkaar.
Voeg de melk in gedeelten toe en roer goed tot een glad beslag ontstaat.
Smelt een klontje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag, doe een flinke schep beslag in de pan en verdeel dit over de bodem van de koekenpan door de pan heen en weer te bewegen.
Bak de pannenkoek op middelhhog vuur tot de onderkant lichtbruin is en de bovenkant niet meer vloeibaar.
Keer de pannenkoek met behulp van een deksel en bak ook de andere kant lichtbruin en krokant.
Bak op dezelfde wijze de andere pannenkoeken.
Serveer ze direct of houd ze warm op een bord boven een pan met heet water.
Voeg de melk in gedeelten toe en roer goed tot een glad beslag ontstaat.
Smelt een klontje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag, doe een flinke schep beslag in de pan en verdeel dit over de bodem van de koekenpan door de pan heen en weer te bewegen.
Bak de pannenkoek op middelhhog vuur tot de onderkant lichtbruin is en de bovenkant niet meer vloeibaar.
Keer de pannenkoek met behulp van een deksel en bak ook de andere kant lichtbruin en krokant.
Bak op dezelfde wijze de andere pannenkoeken.
Serveer ze direct of houd ze warm op een bord boven een pan met heet water.
Wilco zegt: