Zelf experimenteren, proberen, ervaren, variëren,
andere groenten proberen, ander vlees
Recept
« Terug naar recepten
Basisrecept Römertopf
PT120M
Basisrecept Römertopf
Een heerlijk basisrecept römertopf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
riet vloemans
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen fantasie en belevingswereld
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basisrecept Römertopf te bereiden
Achtereenvolgens in de pot :
- vlees + kruiden
- uien+knoflook gesnipperd
- aardappelen in blokjes of rijst
- groenten + kruiden na een uur toevoegen, champignons evt. later
klontjes boter.
Deksel er op en onder het midden in een koude oven zetten, oven 200 °C zetten.
2 uur voor kip en varkensvlees
3 à 4 uur voor rundsvlees
Daarna het vocht evt. binden met allesbinder (niet bij de rijst ).
Deksel erop (eerst een paar klontjes boter)
- vlees + kruiden
- uien+knoflook gesnipperd
- aardappelen in blokjes of rijst
- groenten + kruiden na een uur toevoegen, champignons evt. later
klontjes boter.
Deksel er op en onder het midden in een koude oven zetten, oven 200 °C zetten.
2 uur voor kip en varkensvlees
3 à 4 uur voor rundsvlees
Daarna het vocht evt. binden met allesbinder (niet bij de rijst ).
Deksel erop (eerst een paar klontjes boter)
Mijn kookverhaal (riet vloemans)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Barbara Metz zegt:
(klik op GEBRUIKERS; klik in kader ZOEKOPDRACHT mijn naam in en dan kom je het recept vanzelf tegen):D
hns zegt:
Aussie Jenny zegt:
maria11 zegt:
bametz-saffrie zegt:
suus zegt: