Recept
« Terug naar recepten
Bastogne- MonChoutaart
PT30M
Bastogne- MonChoutaart
Een heerlijk bastogne- monchoutaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
K. Harte
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bastogne- MonChoutaart te bereiden
Laat de MonChou op kamertemperatuur komen.
Vet een springvorm in met wat olie.
Verkruimel de Bastognekoeken, eventueel met een deegroller.
Smelt de boter langzaam in een pannetje en vermeng de Bastognekruimels met de gesmolten boter.
Verdeel het Bastognekruimelmengsel over de springvorm, druk het vast tegen de bodem en laat deze bodem opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom light (zonder suiker).
Mix de zachte roomkaas en zoetstof tot een luchtige homogene massa en vermeng dit mengsel met een lepel luchtig met de slagroom light. Verdeel het MonChou-slagroommengsel over de Bastognekoekbodem. De taart ongeveer 2 uur laten opstijven in de koelkast.
Gebruik als bovenlaag vers fruit.
Vet een springvorm in met wat olie.
Verkruimel de Bastognekoeken, eventueel met een deegroller.
Smelt de boter langzaam in een pannetje en vermeng de Bastognekruimels met de gesmolten boter.
Verdeel het Bastognekruimelmengsel over de springvorm, druk het vast tegen de bodem en laat deze bodem opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom light (zonder suiker).
Mix de zachte roomkaas en zoetstof tot een luchtige homogene massa en vermeng dit mengsel met een lepel luchtig met de slagroom light. Verdeel het MonChou-slagroommengsel over de Bastognekoekbodem. De taart ongeveer 2 uur laten opstijven in de koelkast.
Gebruik als bovenlaag vers fruit.