Recept
« Terug naar recepten
Bavarois met aardbeien en meloen
PT30M
Bavarois met aardbeien en meloen
Een heerlijk bavarois met aardbeien en meloen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
italiaans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bavarois met aardbeien en meloen te bereiden
Leg de gelatine 10 minuten in koud water.
Los de suiker op in 250 ml water. Breng aan de kook. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Knijp de gelatine uit en los ze op in het water.
Maak de aardbeien schoon. Houd er 5 apart en plet de andere.
Klop de room niet al te stijf op. Voeg de gemixte aardbeien toe en de helft van de suikersiroop.
Doe het mengsel in de bavaroisvormpjes en zet 2 uur in de koelkast.
Schil de meloen en snijd ze in stukjes.
Snijd ook de aardbeien in stukjes. Verdeel het fruit over de vormpjes. (Houd enkele stukjes over voor de versiering). Giet er de rest van de siroop, aangelengd met 100 ml water, over en laat nog een uur rusten in de koelkast.
Vooraleer op te dienen, draai je de vormpjes om op een bord en versiert met aardbeien, meloen en enkele blaadjes munt.
Los de suiker op in 250 ml water. Breng aan de kook. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Knijp de gelatine uit en los ze op in het water.
Maak de aardbeien schoon. Houd er 5 apart en plet de andere.
Klop de room niet al te stijf op. Voeg de gemixte aardbeien toe en de helft van de suikersiroop.
Doe het mengsel in de bavaroisvormpjes en zet 2 uur in de koelkast.
Schil de meloen en snijd ze in stukjes.
Snijd ook de aardbeien in stukjes. Verdeel het fruit over de vormpjes. (Houd enkele stukjes over voor de versiering). Giet er de rest van de siroop, aangelengd met 100 ml water, over en laat nog een uur rusten in de koelkast.
Vooraleer op te dienen, draai je de vormpjes om op een bord en versiert met aardbeien, meloen en enkele blaadjes munt.