Recept
« Terug naar recepten
Bavarois van tomaat met garnaaltjes
PT50M
Bavarois van tomaat met garnaaltjes
Een heerlijk bavarois van tomaat met garnaaltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
receptenweb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bavarois van tomaat met garnaaltjes te bereiden
Gebruik voor de edik bij voorkeur een sinaasappel-edik.
In plaats van eikenbladsla gemengd met veldsla kunt u ook een andere slamelange nemen, met bijv. schoongemaakte kropsla.
Week de gelatine circa 10 minuten in koud water.
Verwarm het citroensap met de gepureerde bliktomaten en los hierin de gelatine op.
Klop de room op en spatel die door het licht afgekoelde en lobbige mengsel. Breng het geheel op smaak met de Worcestershiresaus en peper en zout. Vul met dit mengsel de kleine vormpjes of het cakeblik.
Laat de bavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast. Meng voor de vinaigrette het sinaasappelsap, de port, het gevogeltefond, de (sinaasappel-)edik, de notenolie, de ma?skiemolie, de mosterd, peper en zout met een staafmixer. Verdeel de sla in een krans op de borden en leg hierin een bedje van garnalen.
Dompel de vormpjes in heet water en stort ze op de garnalen. Garneer met de kervel.
In plaats van eikenbladsla gemengd met veldsla kunt u ook een andere slamelange nemen, met bijv. schoongemaakte kropsla.
Week de gelatine circa 10 minuten in koud water.
Verwarm het citroensap met de gepureerde bliktomaten en los hierin de gelatine op.
Klop de room op en spatel die door het licht afgekoelde en lobbige mengsel. Breng het geheel op smaak met de Worcestershiresaus en peper en zout. Vul met dit mengsel de kleine vormpjes of het cakeblik.
Laat de bavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast. Meng voor de vinaigrette het sinaasappelsap, de port, het gevogeltefond, de (sinaasappel-)edik, de notenolie, de ma?skiemolie, de mosterd, peper en zout met een staafmixer. Verdeel de sla in een krans op de borden en leg hierin een bedje van garnalen.
Dompel de vormpjes in heet water en stort ze op de garnalen. Garneer met de kervel.
Anna zegt:
Ediks zijn azijnen die geen azijn mogen heten omdat de
zuurgraad lager is. Daardoor komen de smaken van de
natuurlijke ingrediënten beter tot hun recht in de sauzen,
dressings of vinaigrettes waarin de Ediks worden
gebruikt. Bijkomend voordeel van de lage zuurgraad is
het feit dat geen suiker hoeft te worden gebruikt om het
zuur te maskeren.
Hoop dat dit je vraag beantwoord.
Groet,
Anna
KookJij.