Recept
« Terug naar recepten
BBQ Ketjapkip met worteltjes-saté
PT30M
BBQ Ketjapkip met worteltjes-saté
Een heerlijk bbq ketjapkip met worteltjes-saté recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rene Schepers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
648 kCal energie
35 Gram eiwit
12 Gram vet
100 Gram koolhydraten
35 Gram eiwit
12 Gram vet
100 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe BBQ Ketjapkip met worteltjes-saté te bereiden
Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en pers de knoflook fijn.
Verhit een scheutje wokolie in een klein groentepannetje, voeg de worteltjes, de helft van de knoflook, 1 tl Kerrie Djawa en 1 tl Ketjap Asin toe, schep door elkaar en voeg een kop warm water toe. Kook de worteltjes 5 min. met het deksel op de pan. Afgieten, een beetje laten afkoelen en aan 12-16 satéstokjes rijgen.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten. Snijd de kipfilet in 12 plakken. Meng 2 el Ketjap Asin met 1 el wokolie, de rest van de knoflook en 1 tl Kerrie Djawa. Wentel de plakken kip erdoor en laat het even intrekken.
Gril de kip en de wortelsaté op de hete barbecue of onder de grill in 6-8 min. gaar.
Geregeld omkeren.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Meng de rijst met ¾ van de lente-uitjes en wat peper.
Verdeel de rijst over 4 borden. Leg de kip en de wortelsaté erbij, schep de satésaus erover en bestrooi met de rest van de lente-ui.
Verhit een scheutje wokolie in een klein groentepannetje, voeg de worteltjes, de helft van de knoflook, 1 tl Kerrie Djawa en 1 tl Ketjap Asin toe, schep door elkaar en voeg een kop warm water toe. Kook de worteltjes 5 min. met het deksel op de pan. Afgieten, een beetje laten afkoelen en aan 12-16 satéstokjes rijgen.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten. Snijd de kipfilet in 12 plakken. Meng 2 el Ketjap Asin met 1 el wokolie, de rest van de knoflook en 1 tl Kerrie Djawa. Wentel de plakken kip erdoor en laat het even intrekken.
Gril de kip en de wortelsaté op de hete barbecue of onder de grill in 6-8 min. gaar.
Geregeld omkeren.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Meng de rijst met ¾ van de lente-uitjes en wat peper.
Verdeel de rijst over 4 borden. Leg de kip en de wortelsaté erbij, schep de satésaus erover en bestrooi met de rest van de lente-ui.