Recept
« Terug naar recepten
BBQ saus
PT40M
BBQ saus
Een heerlijk bbq saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lies Melein
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De smaak van Wilbrink
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe BBQ saus te bereiden
Leg de ongepelde tenen knoflook en de tomaten op een bakplaat en zet ze onder de grill. Keer ze af en toe. De knoflook moet zacht aanvoelen en de tomaten moeten gemakkelijk te ontvellen zijn. Dat kan bij de tomaten 20 a 25 minuten duren, maar bij de knoflook veel korter. Wacht tot ze koel genoeg zijn om ze te kunnen hanteren. Snij de punt van knoflookbol en druk de knoflook uit. Verwijder bij de tomaten het vel. Gebruik alleen het vruchtvlees.
Rooster of bak de amandelen in een hete pan maar op niet te hoog vuur; schud de pan tot ze een beetje kleur hebben. Draai in de keukenmachine een pasta van de paprika's, de knoflook en de noten. Voeg de tomaten toe en draai er een lichte maar grove saus van. Roer er ten slotte de azijn, de olie en wat zout naar smaak door. Voor een dikkere versie voeg je een snee oud wit brood toe. Maak de saus dunner door meer olijfolie te gebruiken.
Rooster of bak de amandelen in een hete pan maar op niet te hoog vuur; schud de pan tot ze een beetje kleur hebben. Draai in de keukenmachine een pasta van de paprika's, de knoflook en de noten. Voeg de tomaten toe en draai er een lichte maar grove saus van. Roer er ten slotte de azijn, de olie en wat zout naar smaak door. Voor een dikkere versie voeg je een snee oud wit brood toe. Maak de saus dunner door meer olijfolie te gebruiken.
Mijn kookverhaal (Lies Melein)
Lekker bij een gegrild visje.