KookJij

Bearnaisesaus

Een heerlijk bearnaisesaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bearnaisesaus te bereiden

doe de 3 eidooiers in een sauspan en voeg er dragonazijn bij. Klop de eieren op een zacht vuurtje tot schuim, dit doe door de klopper in een 8 te bewegen.
1. klaar de boter, smelt ze en schep het vet dat komt bovendrijven eraf.
2. Voeg de boter bij de eieren en roer voorzichtig.
3. Snij de dragon fijn en voeg deze ook toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tim

tim zegt:
In de ECHTE bearnaisesaus volgens escoffier zit dus wel degelijk kervel.
jake

jake zegt:
Kan in de winkel alleen maar bearnaisesaus met tuinkruiden kopen van Devos&Lemmens. Misschien zit hier idd. wel kervel in. Ik wil de pure saus hebben zonder al die tuinkruiden, die vind ik veel lekkerder. Probleem: Ik heb nog geen verse dragon gezien en bovenvermeld recept is mij niet duidelijk genoeg.:?
jake

jake zegt:
De bereiding is mij niet geheel duidelijk. Volgorde boter/eidooiers. Dragonazijn/dragon. Kun je niet gewoon natuurazijn met dragon gebruiken. Ik heb alleen gedroogde dragon. :o
Nel

Nel zegt:
Ik heb nog water en een halve citroen over. Wat moet ik daarmee doen ?
Ronny

Ronny zegt:
Dragon, geen kervel! Hoe kom je daar nu in godsnaam bij. Als je kervel met dragon gaat gebruiken krijg je een rara smaak.
andy

andy zegt:
Hoort er geen kervel bij de beanaise saus.?