KookJij

Bebotok Daging Pedis

Een heerlijk bebotok daging pedis recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bebotok Daging Pedis te bereiden

1).Maak de boemboe door alle ingrediënten in een keukenmachine te doen en daarvan een homogeen mengsel te draaien
2).Fruit dit aan in 2 eetlepels rijstolie gedurende minstens 5 minuten. Blijven roeren.
3).Meng de eieren met het gehakt en de aangefruite boemboe en bak dat halfgaar met de rest van de olie.
4).Verdeel de vlees massa in 12 gelijke porties en verdeel die over de koolbladeren. Vouw en rol de bladeren dicht en steek ze vast met een houtje.
5).Zet de stoompan op gevuld met water en laat die warmstomen.
6).Dan de rolletjes in de stoompan in 30 minuten (of ietsje langer) gaarstomen

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er rijst bij en een groente gerecht.
NOOT:
Bebotok = rolletje, pakketje
Daging = vlees
Pedis (pedas) = heet, scherp

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst