Recept
« Terug naar recepten
Bebotok (gehaktgerecht)
PT70M
Bebotok (gehaktgerecht)
Een heerlijk bebotok (gehaktgerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.kookotheek.com/indisch/vlees/bebotok.htm
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bebotok (gehaktgerecht) te bereiden
Verwarm de oven voor op 275 graden.
Snij de ui en knoflook fijn en bestrooi met zout en peper.
Fruit deze glazig en voeg de overige kruiden toe en laat dit afkoelen.
Verwijder de blaadjes salam en meng de boem boe met het gehakt goed door elkaar.
Leg het gehakt in een ovenschaal kluts de eieren los en verdeel dit over het gehakt mengsel.
Verdeel de boter in stukjes boven op het verdeelde ei.
Zet de schaal in de oven en gaar het geheel in 50 min bij 200 graden.
Snij de ui en knoflook fijn en bestrooi met zout en peper.
Fruit deze glazig en voeg de overige kruiden toe en laat dit afkoelen.
Verwijder de blaadjes salam en meng de boem boe met het gehakt goed door elkaar.
Leg het gehakt in een ovenschaal kluts de eieren los en verdeel dit over het gehakt mengsel.
Verdeel de boter in stukjes boven op het verdeelde ei.
Zet de schaal in de oven en gaar het geheel in 50 min bij 200 graden.