KookJij

Beef Wellington met Béarnaise Saus

Er zijn nogal wat recepten welke zich de naam Wellington toe-eigenen. Allemaal denken we dat we het oorspronkelijke recept in de hand cq oven hebben. Laten we minder concurreren en meer tijd besteden aan het maken van een uitermate smakelijk recept.
Recept van:
Bereidingstijd: 160 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Van de vele recepten, die gelezen en gemaakt zijn (door anderen en onszelf)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beef Wellington met Béarnaise Saus te bereiden

  1. "Fatsoeneer" het vlees zodanig dat we met behulp van keukentouw een mooie symmetrische rol krijgen.
  2. Bak dit in een koekenpan met gloeiend hete olie, zodat het vlees aan ALLE zijden (dus ook de zijkanten) goed wordt dicht geschroeid en als het ware ook een "kleurtje" krijgt. Leg het vlees dan apart afgedekt om te rusten
  3. De kleingemaakte paddenstoelen, uien en knoflook met de gember, thijm en zout+ peper naar smaak in 3 eetlepels roomboter al roerend net zo lang bakken tot de massa aardig droog is geworden; met andere woorden het meeste vocht is verdampt. Het is een soort van duxxelle geworden.
  4. Duxxelle met de foie de canard pureren tot een gladde en homogene massa.
  5. Leg het folie op de werkbank en leg daar op het varkensnet.
  6. Verwijder de touwen van het vlees en smeer het stuk vlees OVERAL in met het foie - duxxelle mengsel.
  7. Leg het vlees op het varkensnet en rol met behulp van de folie het varkensnet goed om het stuk vlees.
  8. Rol van de 10 plakken bladerdeeg een lap van 50 bij 40 cm.
  9. Bedek het bladerdeeg met de plakken ham.
  10. Rol het vlees nu in een laag ham-bladerdeeg. Het vlees dient aan alle kanten te zijn bedekt en leg het op de lengtenaad.
  11. Maak aan de bovenkant van het vlees in de bladerdeeg een paar openingen als "schoorsteentje".
  12. Smeer de rol nu in met de eidooier.
  13. Leg het geheel op een ingevette bakplaat.
  14. Schuif het vlees met bakplaat en al in het midden van de oven en laat hem daar 35 - 40 minuten braden.
  15. Haal het vlees er uit en laat het afgedekt 15 minuten rusten.
  16. Snij het vlees met een vlijmscherp mes in plakken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef bij dit vlees gerecht aardappelpuree en geroosterde groene asperges en Béarnaise saus.
Drink hierbij een mooie (oude) rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst