Recept
« Terug naar recepten
Beenhamsalade met mihoen
PT30M
Beenhamsalade met mihoen
Een heerlijk beenhamsalade met mihoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beenhamsalade met mihoen te bereiden
Snijd de beenham in smalle reepjes. Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de mihoen af en spoel goed na met koud water. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan goudbruin. Klop een dressing van sesamolie, zonnebloemolie, De helft van de sesamzaadjes, citroensap, mosterd en een klein beetje zout. Meng de beenham met de mihoen, de dressing en de bieslook. Vorm van de slabladeren een kommetje. Schep de salade erin, strooi de rest van de sesamzaadjes erover en presenteer dit op een ruim bord.
johannes de vries zegt: