Recept
« Terug naar recepten
Beignets van spruitjes en scampi's
PT15M
Beignets van spruitjes en scampi's
Een heerlijk beignets van spruitjes en scampi's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beignets van spruitjes en scampi's te bereiden
1. Blancheer de spruitjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan en goed uitlekken.
2. Pel de scampi's. Steek afwisselend drie spruitjes en twee scampi's op een spiesje.
3. Roer de eieren los met de bloem en een theelepel zout. Doe er de ijskoude pils en 20 cl. ijskoud water bij. Roer, maar niet te lang. Het beslag moet een beetje korrelig blijven.
4. Dompel de spiesjes meteen in het beslag en bak ze in frituurolie op 190°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze goed heet.
2. Pel de scampi's. Steek afwisselend drie spruitjes en twee scampi's op een spiesje.
3. Roer de eieren los met de bloem en een theelepel zout. Doe er de ijskoude pils en 20 cl. ijskoud water bij. Roer, maar niet te lang. Het beslag moet een beetje korrelig blijven.
4. Dompel de spiesjes meteen in het beslag en bak ze in frituurolie op 190°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze goed heet.
jacques joosten zegt: