Recept
« Terug naar recepten
Belgische pepersteak
PT25M
Belgische pepersteak
Een heerlijk belgische pepersteak recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Belgische pepersteak te bereiden
Lekker met Belgische frites en gemengde salade.
Kruid de biefstukken met versgemalen peper. Verhit een koekenpan totdat deze begint te walmen en giet nu de olijfolie en de boter in de pan en laat dit uitbruisen. Leg nu de biefstukken in de pan en bak ze aan beide zijden snel krokant, maar niet doorbakken, tenzij u daarvan houdt. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze afgedekt met aluminiumfolie op een warme plaats even rusten. Bak nu in de braadjus de ui, champignons, paprika en peperkorrels op hoog vuur om en om. Giet nu de cognac bij het geheel en flambeer deze door de pan even schuin in het vuur te houden. Giet nu de room erbij en laat deze saus tot de door u gewenste dikte inkoken. Breng indien nodig op smaak met extra peper en zout. Bestrooi nu pas de biefstukken met wat zout en plaats ze in het midden van voorverwarmde borden. Het braadvocht wat uit de biefstukken is gelopen, aan de saus toevoegen voor extra smaak. De biefstukken met de saus bedekken en direct serveren.
Kruid de biefstukken met versgemalen peper. Verhit een koekenpan totdat deze begint te walmen en giet nu de olijfolie en de boter in de pan en laat dit uitbruisen. Leg nu de biefstukken in de pan en bak ze aan beide zijden snel krokant, maar niet doorbakken, tenzij u daarvan houdt. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze afgedekt met aluminiumfolie op een warme plaats even rusten. Bak nu in de braadjus de ui, champignons, paprika en peperkorrels op hoog vuur om en om. Giet nu de cognac bij het geheel en flambeer deze door de pan even schuin in het vuur te houden. Giet nu de room erbij en laat deze saus tot de door u gewenste dikte inkoken. Breng indien nodig op smaak met extra peper en zout. Bestrooi nu pas de biefstukken met wat zout en plaats ze in het midden van voorverwarmde borden. Het braadvocht wat uit de biefstukken is gelopen, aan de saus toevoegen voor extra smaak. De biefstukken met de saus bedekken en direct serveren.
Els Meeuwsen zegt: