Recept
« Terug naar recepten
Belgische strudel met passendale, champignons en n
PT40M
Belgische strudel met passendale, champignons en n
Een heerlijk belgische strudel met passendale, champignons en n recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Belgische strudel met passendale, champignons en n te bereiden
Verwarm de oven op 180°C. Snij de prei in ringen en de champignons in vieren. Bak ze in de olie 4 minuten op een hoog vuur. Hak de noten een beetje fijn. Snijd de Passendale kaas in miniblokjes. Smelt de boter. Maak 2 strudels: leg een fel bladerdeeg op het aanrecht. Bestrijk ook deze met boter en ga zo tot 5 plakjes op elkaar liggen. Maak op dezelfde wijze een stapeltje met de andere 5 deegvellen. Verdeel de verse roomkaas over de twee stapels.Strooi de passendale, de noten , het prei- champignonmengsel en de bieslook erover. Bestrooi met wat zout en peper. Rol de deegstapel losjes op. Leg de rollen met de naadkant naar beneden op het stuk bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de strudels met nog een beetje boter en bak ze in de hete oven goudbruin (ca. 15 minuten) Snijd de strudels door midden. Warm serveren.
Coby Bos zegt: