Recept
« Terug naar recepten
Belle Helene
PT15M
Belle Helene
Een heerlijk belle helene recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henk veerman
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
825 kCal energie
7 Gram eiwit
38 Gram vet
113 Gram koolhydraten
7 Gram eiwit
38 Gram vet
113 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Belle Helene te bereiden
1 breng in een pan 250 ml water aan de kook.voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. voeg de honing toe.
2 schil de peren, snijd ze door de midden en haal het klokhuis eruit. kook de helften ca 4 min in het suikermengsel.en laat ze afkoelen.
3 smelt op een laag vuurtje de stukjes chocolade.in 75ml slagroom,voeg de vanillesuikertoe en roer tot de chocolade gesmolten is.klop 125 ml slagroom met 1 el suiker stijf en rooster het amandelschaafsel.
4 schep bollen ijs en verdeel ze over 4 ijscoupes.
5 verdeel de peren en de warme chocoladesaus over het ijs.garneer met slagroom en het amandelschaafsel
2 schil de peren, snijd ze door de midden en haal het klokhuis eruit. kook de helften ca 4 min in het suikermengsel.en laat ze afkoelen.
3 smelt op een laag vuurtje de stukjes chocolade.in 75ml slagroom,voeg de vanillesuikertoe en roer tot de chocolade gesmolten is.klop 125 ml slagroom met 1 el suiker stijf en rooster het amandelschaafsel.
4 schep bollen ijs en verdeel ze over 4 ijscoupes.
5 verdeel de peren en de warme chocoladesaus over het ijs.garneer met slagroom en het amandelschaafsel