Recept
« Terug naar recepten
Berencake
PT90M
Berencake
Een heerlijk berencake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Berencake te bereiden
Oventemperatuur:
Elektrische oven: 200 °C
Heteluchtoven: 185 °C
Gasoven: stand 4
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Maak het beslag volgens de algemene bereidingswijze. Strooi over het bereide beslag de geraspte chocolade en de cacaopoeder. Voeg het water toe en roer het geheel voorzichtig door. Doe het beslag in de cakevorm. Dek de springvorm af met aluminiumfolie.
Bak de cake de eerste 45 minuten met de aluminiumfolie. Bak de cake daarna in 30-45 minuten gaar en bruin (totale baktijd: 75-90 minuten). Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen. Leg de afgekoelde chocoladecake op een bord met de onderzijde boven. Maak met de biscuitjes, hagel, kokos en jam een berensnoet op de cake.
Elektrische oven: 200 °C
Heteluchtoven: 185 °C
Gasoven: stand 4
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Maak het beslag volgens de algemene bereidingswijze. Strooi over het bereide beslag de geraspte chocolade en de cacaopoeder. Voeg het water toe en roer het geheel voorzichtig door. Doe het beslag in de cakevorm. Dek de springvorm af met aluminiumfolie.
Bak de cake de eerste 45 minuten met de aluminiumfolie. Bak de cake daarna in 30-45 minuten gaar en bruin (totale baktijd: 75-90 minuten). Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen. Leg de afgekoelde chocoladecake op een bord met de onderzijde boven. Maak met de biscuitjes, hagel, kokos en jam een berensnoet op de cake.
Louise zegt: