Je kunt de omelet nog rijker maken met ham- of spekblokjes.
Als hoofdgerecht lekker met een salade .
Recept
« Terug naar recepten
Omelette Brayaude Franse aardappelomelet
PT15M
Omelette Brayaude Franse aardappelomelet
Een omelet gevuld met kleine blokjes aardappel, room, geraspte kaas en Provencaalse kruiden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
kookboekenreeks van AH "De wereldkeuken van Europa, Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelette Brayaude Franse aardappelomelet te bereiden
- Boter verhitten in de koekenpan. Aardappelblokjes op middelhoge warmtebron plm. 10 minuten zachtjes
bakken tot ze gaar en goudbruin zijn (Je kunt de aardappelblokjes ook even een paar minuten voorkoken, dan ben je sneller klaar). - Eieren los kloppen met peper, zout, helft van de geraspte kaas en Provencaalse kruiden.
- Losgeklopte eieren over de aardappelen heen schenken.
- Pan afdekken met een deksel en de omelet plm. 5 minuten bakken tot de onderkant gaar en bruin is.
- Met behulp van een deksel de omelet keren. Andere kant ook goudbruin bakken.
- Garneren met room (eventueel crème fraîche), restant geraspte kaas en
gehakte peterselie.