Recept
« Terug naar recepten
Berlijnse Lucht
PT30M
Berlijnse Lucht
Een heerlijk berlijnse lucht recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
koos manders
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Berlijnse Lucht te bereiden
Week de gelatine in koud water.
Klop de eieren met de suiker, de witte wijn, de geraspte citroenschil en de geweekte gelatine au bain marie schuimig.
Haal de pan van het vuur en voeg het uitgeperste citroensap toe. Laat de eiermassa onder voortdurend kloppen afkoelen. Spatel vervolgens voorzichtig de geklopte slagroom en de cognac door het geheel.
Opmerking: vegetariërs vervangen de gelatine natuurlijk door agar-agar!
Klop de eieren met de suiker, de witte wijn, de geraspte citroenschil en de geweekte gelatine au bain marie schuimig.
Haal de pan van het vuur en voeg het uitgeperste citroensap toe. Laat de eiermassa onder voortdurend kloppen afkoelen. Spatel vervolgens voorzichtig de geklopte slagroom en de cognac door het geheel.
Opmerking: vegetariërs vervangen de gelatine natuurlijk door agar-agar!