Als je geen zin hebt om balletjes te rollen, vorm er dan een dikke koek van en snijd er vierkantjes uit.
Als je het lust, kun je de balletjes ook ff door wat gemalen kokos rollen, maar dat moet je zelf bekijken.
Het is een machtig"koekje".......
Recept
« Terug naar recepten
Bessan Laddu
PT30M
Bessan Laddu
Een heerlijk bessan laddu recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
?? personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bessan Laddu te bereiden
Smelt de boter op een lage vlam.
Roer het kikkererwtenmeel er met een pollepel doorheen.
Gebruik je hazelnoten, dan kun je ze NU mee roosteren.
Walnoten pas aan het eind toevoegen.
BLIJF VOORTDUREND IN HET MENGSEL ROEREN.
Binnen 15 min. is het meel zover geroosterd, dat het een nootachtige geur begint te verspreiden.
Roer nu de kokos, de walnoten(als je geen hazelnoten gebruikt) en de gemalen kardemon.
Ga nog 2 min. door met roosteren, maar blijf roeren en goed mengen.
Haal de pan van het vuur en voeg de poedersuiker toe.
Roer goed met een vork alle klontjes weg zodat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld worden.
Zet het mengsel weg om af te koelen.
Als het genoeg is afgekoeld, maak je handen vochtig en rol er 12 à 15 balletjes van ter grootte van een walnoot.
Roer het kikkererwtenmeel er met een pollepel doorheen.
Gebruik je hazelnoten, dan kun je ze NU mee roosteren.
Walnoten pas aan het eind toevoegen.
BLIJF VOORTDUREND IN HET MENGSEL ROEREN.
Binnen 15 min. is het meel zover geroosterd, dat het een nootachtige geur begint te verspreiden.
Roer nu de kokos, de walnoten(als je geen hazelnoten gebruikt) en de gemalen kardemon.
Ga nog 2 min. door met roosteren, maar blijf roeren en goed mengen.
Haal de pan van het vuur en voeg de poedersuiker toe.
Roer goed met een vork alle klontjes weg zodat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld worden.
Zet het mengsel weg om af te koelen.
Als het genoeg is afgekoeld, maak je handen vochtig en rol er 12 à 15 balletjes van ter grootte van een walnoot.