KookJij

Beurre marchand de vin : Wijnkoopmansboter

Een heerlijk beurre marchand de vin : wijnkoopmansboter recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: wereldse recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beurre marchand de vin : Wijnkoopmansboter te bereiden

De wijn en de porto aan de kook brengen met de fijngesnipperde sjalotten en volledig laten inkoken. Laten afkoelen.De zacht geroerde boter toevoegen en parfumeren met citroensap en gehakte peterselie. Kruiden met zout en peper. Een rol vormen van de wijnkoopmansboter, in aluminiumfolie wikkelen en hard laten worden in de koelkast
Deze boter past voortreffelijk bij gegrild vlees .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Ik heb eens gegoogled, met als gevolg 211 dezelfde recepten. In allemaal staat beschreven dat je de wijn volledig moet laten inkoken, dus dat doen we dan maar... wel even bijblijven dus!
lilith

lilith zegt:
Dat lijkt me heel erg lekker en leuk om te maken, Marijke! Maar wat bedoel je precies met "volledig laten inkoken"? Er moet toch ook wel vocht overblijven?