KookJij

Beursje met hartige kipvulling

Een heerlijk beursje met hartige kipvulling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: jirka
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beursje met hartige kipvulling te bereiden

Kruid de kipfilets met de kipkruiden en bak ze krokant. Laat de kip afkoelen en snijd ze in kleine blokjes. Blancheer de prei en wortel in kokend water, laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes. Meng het geprakte ei onder de kippenblokjes en voeg koriander, snufje kaneel en zwarte peper naar smaak toe. Leg de vellen filodeeg open op een droge ondergrond. Verdeel de groentereepjes en het kip-eimengsel erover. Bestrooi met de amandelen. Plooi het vel filodeeg dicht en kleef de randjes dicht met wat water. Bak het beursje gedurende 20 minuten of tot het goudbruin is in een voorverwarde oven van 160 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

metanoia

metanoia zegt:
Hoi Marijke, dat lijkt me erg lekker, je brengt me op een idee. Ook leuk voor onverwacht bezoek.
Groetjes,
Syta;)
Anneke

Anneke zegt:
Hoi Marijke
ik ga dit recept zeker proberen, ik denk met de kerst. Gaaf hoor jouw recepten !! Groetjes Anneke :)