Recept
« Terug naar recepten
Beursje met hartige kipvulling
PT50M
Beursje met hartige kipvulling
Een heerlijk beursje met hartige kipvulling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
jirka
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beursje met hartige kipvulling te bereiden
Kruid de kipfilets met de kipkruiden en bak ze krokant. Laat de kip afkoelen en snijd ze in kleine blokjes. Blancheer de prei en wortel in kokend water, laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes. Meng het geprakte ei onder de kippenblokjes en voeg koriander, snufje kaneel en zwarte peper naar smaak toe. Leg de vellen filodeeg open op een droge ondergrond. Verdeel de groentereepjes en het kip-eimengsel erover. Bestrooi met de amandelen. Plooi het vel filodeeg dicht en kleef de randjes dicht met wat water. Bak het beursje gedurende 20 minuten of tot het goudbruin is in een voorverwarde oven van 160 graden.
metanoia zegt:
Groetjes,
Syta;)