Recept
« Terug naar recepten
beursje van ham met aardbeien
PT15M
beursje van ham met aardbeien
Een heerlijk beursje van ham met aardbeien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe beursje van ham met aardbeien te bereiden
Komkommerdressing: mix de eidooiers, de mosterd, peper en zout en werk dit mengsel traag op met de olijfolie en de gewassen en ontpitte komkommer. Afwerken met azij en sherry. Door een puntzeef storten en sterk laten koelen. Leg p.p 4 plakken ham in stervorm op elkaar. Snij de aardbeien tot brunoise en meng ze net de azijn alvorens ze in het midden van de ham te schikken. Voeg de uiteinden van de ham samen en bind ze dicht met een rabarberstreepje. Bordschikking: Beleg de zijkanten van het gekoelde bord met dunne plakjes aardbei. Stort de ijskoude vinaigrette op de bordspiegel; daarop komt het beursje.