Recept
« Terug naar recepten
Bevroren Charlotte
PT3M
Bevroren Charlotte
Een heerlijk bevroren charlotte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bevroren Charlotte te bereiden
Bedruppel de biscuits aan de onbesuikerde kant met kirsch en zet ze rechtop tegen de wand met de suikerkant buiten.
Strooi de helft van het amandelschaafsel op de bodem.
Meng de spijs met de kirsch, de vruchtjes en de olie.
Klop de slagroom met de basterdsuiker tot vladikte.
Klop het eiwit in een flinke kom stijf en schep het spijsmengsel en de room met een grote gladde lepel luchtig door het eiwit.
Breng het mengsel over in de schotel met de lange vingers, strooi de rest van het amandelschaafsel erover en laat 3 uur bevriezen.
Smelt de chocola met de room, strijk dit op de bovenkant en laat weer bevriezen.
Houd de schotel even in heet water, keer hem op een mooi bord en zet de charlotte terug in de diepvries.
Zet de charlotte vòòr het serveren een halfuur in de koelkast.
Strooi de helft van het amandelschaafsel op de bodem.
Meng de spijs met de kirsch, de vruchtjes en de olie.
Klop de slagroom met de basterdsuiker tot vladikte.
Klop het eiwit in een flinke kom stijf en schep het spijsmengsel en de room met een grote gladde lepel luchtig door het eiwit.
Breng het mengsel over in de schotel met de lange vingers, strooi de rest van het amandelschaafsel erover en laat 3 uur bevriezen.
Smelt de chocola met de room, strijk dit op de bovenkant en laat weer bevriezen.
Houd de schotel even in heet water, keer hem op een mooi bord en zet de charlotte terug in de diepvries.
Zet de charlotte vòòr het serveren een halfuur in de koelkast.