Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met Chimichurri Dip
PT60M
Biefstuk met Chimichurri Dip
Chimichurri is een ongekookte dipsaus of marinade welke wordt gebruikt bij recepten met gegrilled vlees. Het zou oorspronkelijk komen van het Baskische woord "tximitxurri" dat zo veel wil betekenen als mengsel van alles en nog wat.
Het bestaat meestal uit peterselie, knoflook, plantaardige olieazijn en kruiden als dragon en koriander en pepers. Er is een versie met groene kleur en een variant met een rode kleur (door gebruik van pepers en tomaten)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zuid-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met Chimichurri Dip te bereiden
- Maak een homogene mix van de paprika, sesam, zout, peper en 2 eetlepels olie.
- Wrijf dit mengsel over de gehele biefstuk en laat dat 30 minuten intrekken op kamertemperatuur.
- Leg de biefstuk dan op een ingevet bakblik en schuif dat in een oven op 180 graden Celsius. Haal de biefstukken er uit als de kerntemperatuur 45 graden Celsius aangeeft.
- Ondertussen is een goed ingevette grillpan op middelbaar hoog vuur gezet en als die gaat walmen de biefstuk op elke zijde 2 minuten laten aanbranden.
- Zet de biefstuk dan te rusten onder een vel alu folie gedurende minstens 10 minuten en snij het vlees vervolgens in plakken (loodrecht op de vezelstructuur aub!).
- Terwijl het vlees ligt te rusten kunnen we mooi de ingredienten voor de chimichurri mixen. Geef eventueel een paar draaitjes in de blender.
- Dien het vlees op met de chimichurri en geef er een tomaten-komkommer salade bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een stoere Shiraz bij uit bv Australie of Argentinie.