Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met cognacsaus
PT15M
Biefstuk met cognacsaus
Een heerlijk biefstuk met cognacsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
scheurkalender
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met cognacsaus te bereiden
Bestrooi de biefstuk met verse grof gemalen peper. Bak de sjalotjes(fijngesnipperd) glazig in 1eetl boter. Voeg er de suiker aan toe en laat deze licht karameliseren. Giet de bouillon en de cognac erbij en laat dit tot de helft inkoken. Bak het vlees 2 min aan iedere kant. Haal uit de pan en bestrooi ze met zout. Giet het ingekookte vocht bij de braadboter en roer alle aanbaksels los. Maak een deegje van de 40g boter en bloem en voeg dit beetje bij beetje er al roerend aan toe. Giet een deel van de saus over de biefstukken.
derbyke zegt: