KookJij

Brood met verrassingen

Brood op Italiaanse toer.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brood met verrassingen te bereiden

  1. Spekblokjes even krokant aanbakken zonder vetstoffen.
  2. In de kom van de kenwood: bloem, gist, kruiden even mengen op de laagste stand. Voeg olijfolie, boter en water toe evenneens de tomaatjes met de olie, boter in blokjes gesneden, spekblokjes, look, pijnbommpitten en pompoenpitten. Kneed dit alles op stand 4 gedurende +/- 10 min.
  3. Laat het deeg rijzen op een tocht vrije plaats onder een vochtige handdoek +/- 40 min.
  4. Kneed het deeg voor de tweede maal en verdeel deze in twee delen, leg deze op een bakplaat met bakmatje lichtjes ingesmeerd met olijfolie. Laat 60 min rijzen onder een vochtige handdoek.
  5. Oven voorverwarmen op 180 gr en bak het brood +/- 30 min.
  6. Laat afkoelen op rooster.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Dit heerlijk brood werd geserveerd bij een kaas- paté buffet.
Uiteraard kan je het serveren bij pasta gerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Graag gedaan Rien laat het smaken :-)
Groetjes Hilde
rien zuiddam

rien zuiddam zegt:
Bedankt Hilde ga ik zeker maken !!

Groetjes
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dat geloof ik best ;-) bij ons in Belgie zeggen we benieuwd ofwel nieuwsgierig — benieuwd. Dus we kijken er ook naar uit :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Anders ik wel ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Nog even geduld en je kan kokkerellen tot dat de stukken er van af vliegen in jullie nieuwe aanwinst. Ben benieuwd naar de nieuwe keuken ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat lijkt me nog eens een heerlijk broodje! Kan niet wachten tot de nieuwe keuken er is!