Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met pate en madeirasaus
PT20M
Biefstuk met pate en madeirasaus
Een heerlijk biefstuk met pate en madeirasaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Onno Kleyn
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met pate en madeirasaus te bereiden
Verhit de boter in de steelpan en laat deze langzaam smelten. Schep als de boter gesmolten is zoveel mogelijk het vette gedeelte eraf. (Je hebt dan geklaarde boter)De rest van de boter wordt niet gebruikt.
Bereidingswijze
Verhit de helft van de geklaarde boter in de koekanpan en bak hierin de boterhammen (croutons) goudbruin. Leg ze apart.
Verhit de rest van de boter en bak hierin de biefstukken iets korter dan je gewend bent. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Verpak ze in aluminiumfolie.
Giet de madeira in het restant boter in de koekepan en roer op hoog vuur de aanbaksels los. Laat de saus een beetje indampen.
Warm in een anti-aanbakpan de plakjes pate wheel zachtjes op. Stapel op borden de croutons, dan de biefstuk en verdeel dan de plakjes pate over de biefstuk. Overgiet met de saus. Echt heerlijk!!
Bereidingswijze
Verhit de helft van de geklaarde boter in de koekanpan en bak hierin de boterhammen (croutons) goudbruin. Leg ze apart.
Verhit de rest van de boter en bak hierin de biefstukken iets korter dan je gewend bent. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Verpak ze in aluminiumfolie.
Giet de madeira in het restant boter in de koekepan en roer op hoog vuur de aanbaksels los. Laat de saus een beetje indampen.
Warm in een anti-aanbakpan de plakjes pate wheel zachtjes op. Stapel op borden de croutons, dan de biefstuk en verdeel dan de plakjes pate over de biefstuk. Overgiet met de saus. Echt heerlijk!!