Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met zwarte bonensaus
PT20M
Biefstuk met zwarte bonensaus
Een heerlijk biefstuk met zwarte bonensaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Simone Rutten
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
MeiAsia.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met zwarte bonensaus te bereiden
Voorbereiding: zet een pan water op het vuur voor de bouillon. Halve liter! Wil je het serveren met rijst of noodles? Kook die dan ook vast.
1. Maak de paprika schoon.
2. Snijd de paksoi en paprika in repen.
3. Snijd de lente-uitjes in schuine stukjes.
4. Snijd de biefstuk in reepjes.
5. Giet het vocht van het blikje bamboereepjes af.
6. Als het water kookt: voeg een bouillonblokje aan het water toe en wacht tot hij is opgelost.
7. Voeg de paksoi, paprika en lente-ui aan de bouillon toe en kook deze twee minuten.
8. Giet de groenten af in een zeef.
9. Verhit de olie in een wok. Test of hij heet genoeg is door er een druppel water in te gooien.
10. Roerbak kort de biefstuk op hoog vuur (minuut of 2).
11. Voeg de woksaus en de groenten toe en roerbak nog 2 minuten.
12. Voeg naar smaak zout en peper toe.
1. Maak de paprika schoon.
2. Snijd de paksoi en paprika in repen.
3. Snijd de lente-uitjes in schuine stukjes.
4. Snijd de biefstuk in reepjes.
5. Giet het vocht van het blikje bamboereepjes af.
6. Als het water kookt: voeg een bouillonblokje aan het water toe en wacht tot hij is opgelost.
7. Voeg de paksoi, paprika en lente-ui aan de bouillon toe en kook deze twee minuten.
8. Giet de groenten af in een zeef.
9. Verhit de olie in een wok. Test of hij heet genoeg is door er een druppel water in te gooien.
10. Roerbak kort de biefstuk op hoog vuur (minuut of 2).
11. Voeg de woksaus en de groenten toe en roerbak nog 2 minuten.
12. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Mijn kookverhaal (Simone Rutten)
Zelf Chinese bonensaus maken duurt erg lang en is wat ingewikkeld als je snel een lekkere wokmaaltijd wil maken. Deze saus van MeiAsia komt heel dicht bij het originele recept uit China!
gelly zegt: