Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk speciaal
PT30M
Biefstuk speciaal
Een heerlijk biefstuk speciaal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk speciaal te bereiden
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Maak de spruitjes schoon. Kook ze in water met wat zout in 5 tot 10 minuten beetgaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van het formaat; de spruitjes mogen niet te gaar worden). Giet ze af en laat ze uitlekken. Snipper intussen de ui. Ontvel de tomaat desgewenst en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bereiden:
Verhit de boter op hoog vuur in een koekenpan en bak de biefstuk tot de gewenste graad van gaarheid. Bestrooi met wat zout en peper en laat afgedekt op een bord een paar minuten rusten. Laat de ui in de braadboter glazig fruiten. Laat de spruitjes kort meebakken. Voeg de sojasaus, de kerrie of de sambal, de azijn en de suiker toe en breng verder op smaak met wat zout en peper. Schep er als laatste de blokjes tomaat en het uitgelopen vocht van de biefstuk door. Eet er gekookte aardappelen of aardappelpuree, pasta of rijst bij, maar nodig is dat niet.
Bereiden:
Verhit de boter op hoog vuur in een koekenpan en bak de biefstuk tot de gewenste graad van gaarheid. Bestrooi met wat zout en peper en laat afgedekt op een bord een paar minuten rusten. Laat de ui in de braadboter glazig fruiten. Laat de spruitjes kort meebakken. Voeg de sojasaus, de kerrie of de sambal, de azijn en de suiker toe en breng verder op smaak met wat zout en peper. Schep er als laatste de blokjes tomaat en het uitgelopen vocht van de biefstuk door. Eet er gekookte aardappelen of aardappelpuree, pasta of rijst bij, maar nodig is dat niet.