Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk tagliata
PT26M
Biefstuk tagliata
Een heerlijk biefstuk tagliata recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
26 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
365 kCal energie
13 Gram eiwit
29 Gram vet
12 Gram koolhydraten
13 Gram eiwit
29 Gram vet
12 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk tagliata te bereiden
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Verhit 3 eetlepels olie en bak het vlees 6 minuten op hoog vuur.
Keer halverwege.
Neem uit de pan en laat 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
Schenk het bakvet uit de pan en verhit de rest van de olie in dezelfde pan.
Voeg de takjes rozemarijn toe.
Plet de tenen knoflook onder het lemmet van een mes.
Voeg toe aan de olie.
Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe.
Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe. Schenk de warme dressing door een metalen zeef (een plastic zeef zou door de warmte kunnen smelten).
Snijd het vlees in plakjes van 1/2 cm en besprenkel met de helft van de dressing.
Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk.
Schaaf de kaas erover.
Lekker met ciabatta of pasta en broccoli.
Verhit 3 eetlepels olie en bak het vlees 6 minuten op hoog vuur.
Keer halverwege.
Neem uit de pan en laat 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
Schenk het bakvet uit de pan en verhit de rest van de olie in dezelfde pan.
Voeg de takjes rozemarijn toe.
Plet de tenen knoflook onder het lemmet van een mes.
Voeg toe aan de olie.
Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe.
Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe. Schenk de warme dressing door een metalen zeef (een plastic zeef zou door de warmte kunnen smelten).
Snijd het vlees in plakjes van 1/2 cm en besprenkel met de helft van de dressing.
Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk.
Schaaf de kaas erover.
Lekker met ciabatta of pasta en broccoli.