KookJij

Bienen stich

Een heerlijk bienen stich recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 10 / 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bienen stich te bereiden

verwarm de oven voor op 160 graden ...
doe de eieren , suiker en vanille suiker in een kom en mix dit 9 minuten op de hoogste stand , als je dit gedaan hebt ...dan eerst de theelepels bakmeel mengen met het zelfrijzende bakmeel ...en dit in een geheel bij de kom in doen ...voorzichtig door roeren en omscheppen met een houten of plastic lepel ... , dan de taartvorm invetten en alles er in gieten ...daarna de geschaafde amandelen er over heen strooien
nu mag de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden...als de taart afgekoeld is dan doormidden snijden zodat je een onder en bovenkant hebt... jonkerfris uitsmeren op het onderste gedeelte dan de slagroom in een kom doen met de saroma...kloppen tot slagroomdikte en dan op het de jonkerfris gieten...uitsmeren ..bovenkant met de geschaafde amandelen erop ...poedersuiker erover en klaar !!!! EET SMAKELIJK !!!

Mijn kookverhaal (wil stoffelsen)

Ik heb dit recept ooit eens van iemand gekregen en al erg vaak gemaakt met veel resultaat ...veel mensen kennen het niet en iedereen vind het heeeeeeerlijk !!!!
vandaar dat ik deze taart graag met jullie wil delen ...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sil

Sil zegt:
Dit is echt een heerlijk recept. Ik heb het net gemaakt. Maar het is geen originele Bienenstich dat is namelijk een een gist recept, een zacht gevuld zoetbrood. Dit is een cake recept zonder boter, net zoals mijn moeder vroeger maakte.
Vriendelijke groeten Sil.
H.Spanjaard

H.Spanjaard zegt:
Hallo.
Ik woon in Duitsland en maak geregeld Bienen Stich maar ik weet niet wat in Duitsland zelfrijzend bakmeel is en we doen er ook puding met slagroom tussen is ook lekker.
P.S Kan iemand mij zeggen wat in Duitsland Zelfrijzend bakmeel heet.:p:p

Jazeker: Fertigmehl

Redactie KookJij
su68

su68 zegt:
je kunt ook kant en klare mix kopen bij de Boerenbondwinkel, nog gemakkelijker.
j.turkesteen

j.turkesteen zegt:
Ik ken dit gebak wel, maar in Duitsland heeft men er geen kersenvulling tussen. Ik ga het zeker maken.
J.Turkesteen

J.Turkesteen zegt:
Ik ken dit gebak uit Duitsland, maar daar heeft men er geen kersenvulling tussen. Enkel alleen slagroom.
Dit lijkt me ook lekker en ga het zeker maken.