KookJij

Bienenstich

Een heerlijk bienenstich recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Duitse nicht
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bienenstich te bereiden

Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom. Klop het met de mixer in ± 10 minuten tot een lichtgele massa. Dan de gezeefde bloem en maïzena met een lepel luchtig onder de massa mengen. Het deeg overbrengen in een beboterde en met poedersuiker bestrooide springvorm met een doorsnede van 24 centimeter. Zet de vorm in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven en bak het deeg in 30-40 minuten gaar. Haal de koek uit de vorm en laat hem afkoelen. Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf. Snijd de koek horizontaal doormidden. Bestrijk beide helften aan de binnenkant met een dikke laag slagroom. Verdeel de kersenvulling op de onderste helft en plak de bovenste helft erop. Bestrijk daarna de taart ook rondom met slagroom. Bestrijk daarna ook de bovenkant met slagroom en strooi er amandelschilfers en poedersuiker over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erika

Erika zegt:
ik bak graag dus alles uitproberen?
Cristina Vermeeren

Cristina Vermeeren zegt:
Hi Sir ,I made this wonerful bienestich cake, it was good but I would like to know, what can i do to make the bienestich cake softer.
Moniek

Moniek zegt:
Dit is echter de zwitserse bienestich, de gewone bienestich is met slagroom en kersen.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Heerlijke Taart! hebben het in Dld.eens gegeten en nu kan ik het zelf maken. Super!! Een tip: het doormidden snijden v.d.taart:Maak een snee aan weerskanten v.d. taart,neem een rijgdraad en leg die in de sleuven,"snijdt"in één keer de taart doormidden en het is zo gebeurd.:D:D