Recept
« Terug naar recepten
Bienenstich
PT45M
Bienenstich
Een heerlijk bienenstich recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Duitse nicht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bienenstich te bereiden
Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom. Klop het met de mixer in ± 10 minuten tot een lichtgele massa. Dan de gezeefde bloem en maïzena met een lepel luchtig onder de massa mengen. Het deeg overbrengen in een beboterde en met poedersuiker bestrooide springvorm met een doorsnede van 24 centimeter. Zet de vorm in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven en bak het deeg in 30-40 minuten gaar. Haal de koek uit de vorm en laat hem afkoelen. Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf. Snijd de koek horizontaal doormidden. Bestrijk beide helften aan de binnenkant met een dikke laag slagroom. Verdeel de kersenvulling op de onderste helft en plak de bovenste helft erop. Bestrijk daarna de taart ook rondom met slagroom. Bestrijk daarna ook de bovenkant met slagroom en strooi er amandelschilfers en poedersuiker over.
Erika zegt: