Recept
« Terug naar recepten
Bieten nieuwe stijl
PT15M
Bieten nieuwe stijl
Een heerlijk bieten nieuwe stijl recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bieten nieuwe stijl te bereiden
De rode bieten raspen. De tuinkruidenbouillon (250 cc water + halve tablet tuinkruidenbouillon) aan de kook brengen. Intussen de blaadjes gelatine in koud water laten weken. De bietjes toevoegen aan de bouillon en opnieuw aan de kook brengen. Als het prutje kookt de pan van het vuur halen en met een staafmixer helemaal glad pureren. De gelatine uitknijpen en stuk voor stuk door de bietjes roeren. Creme fraiche en mierikswortelroom toevoegen en roeren totdat crème en room helemaal zijn opgenomen.
In kleine vormen keukenplastic leggen en hierin de bietencrème uitgieten. Laten afkoelen.
Nadat de bietencrème is afgekoeld en opgesteven kun je er voorzichtig plakken van snijden. Met peper uit de molen en een theelepel crème fraiche opdienen.
In kleine vormen keukenplastic leggen en hierin de bietencrème uitgieten. Laten afkoelen.
Nadat de bietencrème is afgekoeld en opgesteven kun je er voorzichtig plakken van snijden. Met peper uit de molen en een theelepel crème fraiche opdienen.
Mijn kookverhaal (Tania Heeren)
Rode bietjes is een groenten waar niet heel veel fantasievolle recepten bij bestaan. Door nieuwsgierigheid naar andere mogelijkheden heb ik dit recept geschreven en gemaakt. Gezinsleden vonden het lekker als voorgerecht, aangevuld met iets waar een bite aanzit. Hier denk ik aan met roomkaas gevulde bleekselderij. Als groenten is de structuur door het pureren korrelig en verveelt een beetje voordat de portie op is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Inge zegt:
Heb kleine 1 persoons broodvormpjes gebruikt,zodat iedereen eenzelfde portie op het bordje heeft en je niet moeilijk hoeft te snijden.
Tania zegt:
:o
rientje zegt: