KookJij

Flammkuchen met asperges

Dit is een heerlijk en bovendien ook nog eens snel klaar gerecht. Ik heb het met (verse) witte asperges en gekookte ham gemaakt maar natuurlijk ook asperges uit een pot of blik (goed laten uitlekken) of verse groene asperges gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Flammkuchen met asperges te bereiden

  1. Schil de asperges, snij ze in stukjes en kook ze met de foelie en een beetje zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat ze vervolgens in een vergiet uitlekken.
  2. Rol het deeg uit op het bakpapier uit en rol het met een deegrol zo mogelijk nog een beetje verder uit.
  3. Klop de crème fraiche met de peper en nootmuskaat glad en smeer het met de achterkant van een lepel op het deeg.
  4. Verdeel de ham, in halve ringen gesneden uien en uitgelekte asperges over het geheel en zet dit ongeveer 10 tot 15 minuten in een goed voorverwarmde oven op 250 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst