Heerlijk, beetje apart.
Ik had schapenkaas in huis, ging ook prima.
Je kunt wat gestampte hazelnoot een nacht vooraf in de olijfolie laten staan, voor de hazelnootsmaak.
Recept
« Terug naar recepten
Bietensalade met grapefruit en geitenkaas
PT20M
Bietensalade met grapefruit en geitenkaas
Een heerlijk bietensalade met grapefruit en geitenkaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Pub Food
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bietensalade met grapefruit en geitenkaas te bereiden
Snijd de bieten in parten (evt buitenschil eraf halen)
Verdeel over 4 borden
Snijd boven en onderkantjes van de grapefruit, zodat hij rechtop kan staan.
Snijd de schil en het wit eraf (bitter).
Houd de grape boven een zeef en snijd het vruchtvlees tussen de schillen eruit (partjes).
Knijp het sap uit de overgebleven vliesjes.
Verdeel de partjes grapefruit over de borden.
Maak de dressing van de citoentijm, het opgevangen grapefruitsap en klop de olijfolie en hazelnootolie erdoor.
Voeg flink wat zout en peper toe en een beetje suiker als de dressing te zuur is.
Strooi de geitenkaas en de hazelnoten over de salades en sprenkel de dressing erover
Verdeel over 4 borden
Snijd boven en onderkantjes van de grapefruit, zodat hij rechtop kan staan.
Snijd de schil en het wit eraf (bitter).
Houd de grape boven een zeef en snijd het vruchtvlees tussen de schillen eruit (partjes).
Knijp het sap uit de overgebleven vliesjes.
Verdeel de partjes grapefruit over de borden.
Maak de dressing van de citoentijm, het opgevangen grapefruitsap en klop de olijfolie en hazelnootolie erdoor.
Voeg flink wat zout en peper toe en een beetje suiker als de dressing te zuur is.
Strooi de geitenkaas en de hazelnoten over de salades en sprenkel de dressing erover
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
grietje56 zegt:
kris zegt: