Recept
« Terug naar recepten
Bietenschotel
PT30M
Bietenschotel
Een heerlijk bietenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
martha kruithof
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Martha, eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bietenschotel te bereiden
Aardappelen in blokjes snijden, bietjes in blokjes. Gehakt kruiden en in kleine balletjes draaien, uien fijn snijden.
Pan heet maken, olie en wat boter in de pan, gehakt braden op het laatst de uien even mee braden tot ze glazig zijn, de bietjes even mee bakken. Alles uit de pan nemen wat olie en boter in de pan dan de blokjes aardappelen bruin bakken.
Laag om laag aardappelen en gehakt mengsel in een oven schaal doen het laatst de aardappelen. Je kan het gelijk opdienen of nog even in de oven zetten op 200 gr.
Pan heet maken, olie en wat boter in de pan, gehakt braden op het laatst de uien even mee braden tot ze glazig zijn, de bietjes even mee bakken. Alles uit de pan nemen wat olie en boter in de pan dan de blokjes aardappelen bruin bakken.
Laag om laag aardappelen en gehakt mengsel in een oven schaal doen het laatst de aardappelen. Je kan het gelijk opdienen of nog even in de oven zetten op 200 gr.
Mijn kookverhaal (martha kruithof)
Mijn kinderen vonden het vroeger heerlijk, mijn zoon woont nu in Washigton DC, maar hij maakt nog steeds de bietenschotel van zijn moeder.