Recept
« Terug naar recepten
Bietensoep
PT75M
Bietensoep
Een heerlijk bietensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bietensoep te bereiden
*Zet de oven aan op 240 °C.
*Doe de stukken rode biet met de rijstolie (roer goed om) in een ovenschotel met flink peper, ietsje zout, citroenzeste en citroensap en laat de biet in 45 minuten gaar roosteren (zo nu en dan omroeren).
*Doe de inhoud van de ovenschotel met wat bouillon in de keukenmachine en pureer (in 3 à 4 keer) de biet met bouillon, zeste en walnootolie tot een gladde homogene vloeistof. Zeef de vloeistof en doe de soep in wording in een pan op een middelmatig hoog vuur en warm goed door.
*Voeg de geitenkaas toe en roer totdat die is "opgelost" .
*Doe de stukken rode biet met de rijstolie (roer goed om) in een ovenschotel met flink peper, ietsje zout, citroenzeste en citroensap en laat de biet in 45 minuten gaar roosteren (zo nu en dan omroeren).
*Doe de inhoud van de ovenschotel met wat bouillon in de keukenmachine en pureer (in 3 à 4 keer) de biet met bouillon, zeste en walnootolie tot een gladde homogene vloeistof. Zeef de vloeistof en doe de soep in wording in een pan op een middelmatig hoog vuur en warm goed door.
*Voeg de geitenkaas toe en roer totdat die is "opgelost" .
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*DIEN OP in voorverwarmde kommen met grof gehakte walnoot, gehakte waterkers en een schepje crème fraîche.