Dat waren 4 bietjes te veel.
Jan A.
Recept
« Terug naar recepten
Bietjes Inmaken met Appelazijn of Ciderazijn (Pickles)
PT300M
Bietjes Inmaken met Appelazijn of Ciderazijn (Pickles)
To pickle = Engelse woord voor pekelen (zout water van > 5% zout), inleggen of inmaken met meestal een zure vloeistof (azijn). Het is een keukentechniek van vroegere tijden, toen er nog geen koelkasten waren of vacueer machines om voedingsstoffen langere periodes goed te houden. De voedingsstoffen worden of goed gehouden in de pekel of in de inmaakazijn. Voor de pekels (brines) en voor de speciale inlegazijn cq inmaakazijn bestaan er verschillende recepten. Ik kwam het heel veel tegen in Amerika, hetgeen allerminst wil zeggen dat er in de rest van de wereld niet wordt gepekeld of ingelegd.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Low Budget
- > Low Carb - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bietjes Inmaken met Appelazijn of Ciderazijn (Pickles) te bereiden
- In een roestvrij stalen pan (aub geen aluminium, want die wordt aangetast door de inlegvloeistof) alle ingrdienten doen, goed doorroeren, op een flink vuur zetten en aan de kook brengen. De vloeistof een minuut of 10 laten sudderen.
- Doe de bieten"stokjes" in een glazen pot en giet daarover de hete inlegvloeistof en laat dat 4 uur staan.
- Het is over lekker bij, vooral in salades.
- Het spreekt vanzelf dat je bovengemaakte vloeistof kunt gebruiken voor alle soorten groentes.