KookJij

Bihoen Met Garnalen

Een eenvoudige maaltijd, die snel klaar is
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Famile (Hong Kong)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bihoen Met Garnalen te bereiden

  1. Kook de bihoen volgens voorschriften, giet af in een zeef en spoel na met koud water en maak los. Bewaar even apart.
  2. Voeg de ingredienten van het sausje bij elkaar en klop tot een min of meer homogene saus.
  3. Doe in de wadjan de 4 eetlepels rijstolie en verhit die. Dan er bij de currypasta, de sjalotten, de knoflook en de lombokjes en roer dit goed door elkaar.
  4. Doe de garnalen hierbij en bak ze mooi roze.
  5. Doe dan hierbij de bihoen, de gehakte pinda's, de bosui, de taugé en het sausje. Doe er vlak voor het opdienen de pinda's bij en wat gebakken uitjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij thee of een koud biertje.
Als wijn schenk je een niet al te droge witte wijn bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst